Η εθνική μας DJ στην παρέλαση της Νέας Υόρκης



Τι σχέση μπορεί να έχει μια σέξι dj με εκρηκτικό μπούστο, η Καλομοίρα, δώδεκα τσολιάδες, τρεις βουλευτές και ένα υπουργικό κλιμάκιο;
Ολοι τους αναμένεται να δώσουν το «παρών» στην εθνική παρέλαση για τους εορτασμούς της Επανάστασης του 1821 στη Νέα Υόρκη που διοργανώνεται από την ελληνική Ομογένεια σήμερα 27 Μαρτίου.
Η παρέλαση, λένε ομογενείς στο «ΘΕΜΑ», δεν είναι απλώς μια επίσημη εκδήλωση όπως αυτές που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά περισσότερο αφορά ένα μεγάλο και ξέφρενο πάρτι που στήνεται στον δρόμο και μετέπειτα σε κάποιο από τα φημισμένα κλαμπ της Αστόρια. Αρματα με οπαδούς του Ολυμπιακού, φαν της Μυκόνου, σέξι djs, αλλά και γνωστοί Ελληνες καλλιτέχνες προσδίδουν άρωμα καρναβαλιού, θυμίζοντας περισσότερο καρναβάλι της Πάτρας παρά εκδηλώσεις ενός εθνικού εορτασμού. Αλλωστε φέτος, όπως εξηγούν, όλο το βάρος έχει πέσει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την παρέλαση στο «Central Club» της Αστόρια.



Εκεί αναμένεται να τραγουδήσει ζωντανά η τραγουδίστρια που έγινε γνωστή μέσα από τον ριάλιτι τηλεοπτικό διαγωνισμό «Fame Story», η Καλομοίρα Σαράντη, το όνομα της οποίας αναγράφεται στην επίσημη πρόσκληση που έχει αποσταλεί προς όλους τους επίτιμους καλεσμένους. Για τους ομογενείς η εμφάνισή της θεωρείται ξεχωριστό γεγονός και γι’ αυτό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση. «Η διαδικασία της παρέλασης λειτουργεί περισσότερο ως ορεκτικό πριν από το κυρίως γεύμα, που δεν είναι άλλο από το μεγάλο πάρτι αμέσως μετά», εξηγούν. Λίγες ώρες πριν από την εμφάνιση της Καλομοίρας, τόσο το υπουργικό επιτελείο που θα συνοδεύει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος θα παραβρίσκεται εκεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όσο και οι υπόλοιποι επίσημοι καλεσμένοι -ανάμεσα στους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι και οι βουλευτές κυρία Ελενα Παναρίτη (ΠΑΣΟΚ), κ. Αθανάσιος Δαβάκης (Ν.Δ.) και κ. Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος (ΛΑΟΣ)- θα έχουν την ευκαιρία να λικνιστούν υπό τους ήχους της εθνικής μας dj Αντζελας Παντελή, η οποία θα ηγείται του άρματος της Μυκόνου μαζί με δεκάδες Ελληνόπουλα της Ομογένειας.

 Η συγκεκριμένη dj προσκαλείται σχεδόν κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου και έχει γίνει γνωστή στην Ομογένεια από τις συνεχείς εμφανίσεις της στα δημοφιλέστερα κλαμπ της Νέας Υόρκης («Central Astoria», «Nikki Midtown Club Manhattan»). 

Ενα μεγάλο πάρτι
Η ίδια μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» δίνει το στίγμα της παρέλασης για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου: «Πρόκειται για ένα μεγάλο πάρτι. Μαζεύονται όλοι οι ομογενείς που μένουν στη Νέα Υόρκη και τα προάστιά της, ο αριθμός των οποίων μπορεί να πλησιάζει και τις 50.000 κόσμου, και παρατάσσονται από αρκετά νωρίς στην 5η Λεωφόρο. Εκεί πραγματοποιείται η παρέλαση και οι γονείς καμαρώνουν τα παιδιά τους που είναι ντυμένα τσολιάδες. Το πρώτο μεγάλο άρμα έχει θέμα τη Μύκονο επειδή όλοι μας θεωρούμαστε party animals! Πάνω στο άρμα βρίσκονται οι πιο ενθουσιώδεις συμπατριώτες μας και η μουσική παίζει όσο πιο δυνατά μπορούμε, αν και συνεχώς έχουμε προβλήματα με την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, η οποία δεν επιτρέπει λόγω της νομοθεσίας τους εκκωφαντικούς ήχους λόγω των κατοικιών που βρίσκονται κατά μήκος της λεωφόρου. Η όλη εκδήλωση διαρκεί περίπου μια ώρα».

Οι ομογενείς: «Θέλουμε τσολιάδες  και όχι πολιτικούς»

Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής είναι αυτός που προθυμοποιήθηκε να βγάλει την ελληνική κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση και να διαψεύσει όσους προεξοφλούσαν ότι στη φετινή παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη δεν θα υπάρχει εκπρόσωπός της λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας σε όλα τα επίπεδα. 

Και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, έρχονται και οι δηλώσεις των ομογενών παραγόντων που είναι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της παρέλασης, οι οποίοι αναφέρουν ότι το μόνο σημαντικό για τον κόσμο που παραβρίσκεται στις εκδηλώσεις είναι η παρουσία των ευζώνων με τις παραδοσιακές φουστανέλες και όχι των πολιτικών προσώπων οι οποίοι, όπως αναφέρουν, περιμένουν κάθε φορά πώς και πώς να τελειώσουν οι εκδηλώσεις για να εξαφανιστούν στα πολυκαταστήματα του Μανχάταν για τα απαραίτητα ψώνια. 

«Δεν μας ενδιαφέρει η παρουσία των πολιτικών προσώπων στην παρέλαση», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των ελληνικών σωματείων κ. Ηλίας Τσεκερίδης. «Εν μέσω παρελάσεως φεύγουν και, όταν περάσουν τα σχολεία μας, εξαφανίζονται και οι ίδιοι. Δεν μένει κανείς τους στην εξέδρα. Το μοναδικό σημαντικό στοιχείο που μας ενδιαφέρει και δεν θα πρέπει ποτέ να λείπει από αυτή την εκδήλωση είναι το άγημα της Προεδρικής Φρουράς. Ακόμα και οι ξένοι που έρχονται για τους τσολιάδες έρχονται, για να θαυμάσουν τον συγχρονισμένο βηματισμό τους και την παραδοσιακή ελληνική φουστανέλα», συμπληρώνει.
protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...