Πίνουν νερό με κόπρανα


Νερό επιβαρυμένο με άκρως επικίνδυνα κολοβακτηρίδια και μολυσμένο με κατάλοιπα κοπράνων πίνουν οι πολίτες της πεδινής Ηλείας, στα Λεχαινά, με συνέπια να κινδυνεύει άμεσα η υγεία τους.

Στην καταγγελία ΣΟΚ προέβη επίσημα η Ένωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον Ηλείας (ΕΠΟΠ) παραθέτοντας τις επίσημες αναλύσεις από το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης επικαλούμενοι αναλύσεις σε ιδιωτικά εργαστήρια ισχυρίζονται πως το νερό είναι κατάλληλο προς κατανάλωση και πως δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος.
«Απευθυνθήκαμε στο Γενικό Χημείο του Κράτους για την ανάλυση δείγματος νερού σύμφωνα με τις οδηγίες λήψης και αποστολής του δείγματος που μας έδωσε. Το δείγμα ελήφθη και παραδόθηκε αυθημερόν την 22/3 τρέχοντος έτους».
Η γνωμάτευση του ΓΧΚ αναφέρει ότι: «Σύμφωνα με τις νομοθετικές απαιτήσεις της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 (ΦΕΚ 892/Β/11.7.2001) περί νερού ανθρώπινης κατανάλωσης όπως αυτή τροποποιήθηκε από τη ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ.38295 (ΦΕΚ 630/Β/26.4.2007), το δείγμα είναι μη σύμφωνο όσον αφορά τις παραμέτρους των ολικών κολοβακτηριοειδών, Ε coli (κολοβακτηρίδιο), εντερόκοκκων και Clostindium perfingens, δεικτών κοπρανώδους μόλυνσης του νερού», ανέφεραν τα μέλη της ΕΠΟΠ Διονύσης Κράγκαρης, Τάκης Λαϊνάς, Νίκος Αντίοχος και Ντίνος Σινίτος.
Οι οικολογική οργάνωση κατήγγειλε ότι επικοινώνησαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο οποίος τους έδωσε αναλύσεις που έχει κάνει ο δήμος σε ιδιωτικό εργαστήριο, σύμφωνα με τις οποίες το νερό των Λεχαινών δεν εμφανίζει ανάλογα προβλήματα και είναι κατάλληλο για κατανάλωση.
Η ΕΠΟΠ με επιστολές της ενημέρωσε για την ανάλυση και γνωμάτευση του Γενικού Χημείου του Κράτους, το δήμο αλλά και τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.


newstoday.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...