Τατουάζ – σοκ : «Αφήστε με να πεθάνω»

Έναν ιδιαίτερο τρόπο επέλεξε μια 81χρονη γυναίκα για να ανακοινώσει ότι δε θέλει να της σώσουν τη ζωή εάν πάθει κάτι.

Η Joy Tomkins σε ηλικία 81 ετών έκανε ένα τατουάζ στο στήθος της που γράφει «Do not resuscitate» που σημαίνει «μην με επαναφέρετε» και είναι ο τρόπος που διάλεξε για να ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση που πάθει ανακοπή ή έμφραγμα, θέλει απλά να την αφήσουν να πεθάνει.


Η απόφαση της αυτή πάρθηκε όταν η 81χρονη έχασε τον άντρα της, ο οποίος έπασχε από ανίατη ασθένεια, κατέρρευσε και οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Όταν ξύπνησε και κατάλαβε ότι είναι ακόμα ζωντανή, παραπονέθηκε στους γιατρούς που δεν την άφησαν να πεθάνει, αφού όπως υποστήριξε κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα στο θάνατο.

Η Τomkins έκανε λοιπόν το συγκεκριμένο τατουάζ για να πείσει τους γιατρούς ή οποιονδήποτε πάει να την συνεφέρει (αν της συμβεί το κακό) να σεβαστούν το δικαίωμά της να πεθάνει και να μην την βοθήσουν ή την οδηγήσουν στο νοσοκομείο. «Δεν θέλω να είμαι μισόνεκρη. Θέλω να πεθάνω κανονικά, όταν συμβεί αυτό. Μπορεί στα 51 να το σκεφτόμουν αλλιώς. Στα 81, όμως, είμαι σίγουρη» δήλωσε.

Επιπλέον για να σιγουρευτεί ότι η επιθυμία της θα εισακουστεί, η ηλικιωμένη χτύπησε και ένα τατουάζ με βελάκι που «δείχνει» ότι πρέπει να την γυρίσουν ανάποδα, στην περίπτωση που καταρρεύσει και πέσει μπρούμυτα.



pamepreveza.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...