Μήπως αυτό είναι σεξουαλική παρενόχληση;


Προς κυρίες: Την επόμενη φορά που βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο και απολαμβάνετε το παγωτό σας, σκεφτείτε ότι μπορεί να παρενοχλείτε.... σεξουαλικά τον διπλανό σας.

Στη νέα νομοθεσία που αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση θέλουν να περιλάβουν και τις γυναίκες που τρώνε προκλητικά σε δημόσιους χώρους οι δικηγόροι της Φινλανδίας. Για να στηρίξουν την επιχειρηματολογία τους προέβαλαν και αντίστοιχο βίντεο με μία γυναίκα εργαζόμενη να τρώει γρανίτα και να... ξεσηκώνει τους άρρενες συναδέλφους της.


Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της στο website η Φινλανδική Ένωση Δικηγόρων, που εκπροσωπεί χιλιάδες επαγγελματίες σε ολόκληρη τη χώρα, αναφέρει ότι με το βίντεο που πρόβαλε αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά μ’ ένα πολύ σοβαρό και λεπτό θέμα όπως είναι η σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο που αφορά τόσο γυναίκες όσο και άνδρες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπάρχει ζήτημα πολύ λεπτού χειρισμού του όρου σεξουαλική παρενόχληση και τι ακριβώς σταχυολογεί αυτή η ενέργεια.

Ωστόσο, συνάδελφός τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση με εξειδίκευση σε ανάλογες υποθέσεις δήλωσε στη γαλλική France-Soir, σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail: «Αυτό το βίντεο δείχνει μια γυναίκα να τρώει με υπερβολικά εξεζητημένο τρόπο το παγωτό της, που θα έκανε τον κάθε άνδρα να ανυψώσει φρύδια από απορία! Σε ολόκληρη την Ευρώπη οποιοδήποτε μέσο προκαλεί εκφοβισμό σε συνάδελφο και αποσκοπεί σε σεξουαλική εκμετάλλευση συνιστά ποινικό αδίκημα. Απλώς με το βίντεό της η Φινλανδική Ένωση Δικηγόρων προσπάθησε να δείξει ότι πολλές φορές υπάρχουν λεπτά όρια στον διαχωρισμό ρόλων κι ευθυνών, ενώ ένοχες για σεξουαλική παρενόχληση μπορεί να είναι και γυναίκες και όχι μόνο άνδρες».


http://www.pamepreveza.gr/News/AllArticles/tabid/142/articleId/34043/Default.aspx

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...