ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Από το μισθό θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΑΕΙΝΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Απευθείας από τον μισθό θα παρακρατείται η έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα, προκειμένου τα κρατικά ταμεία να μην χάσουν ούτε ευρώ από το ''χαράτσι''.

Την.. ''ευφυέστατη'' αυτή ιδέα ανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην Βουλή και έτσι αντί να αποστέλλονται ''ραβασάκια'' στους φορολογούμενος και εκείνοι να προσέρχονται στις εφορίες για να καταβάλλουν σε 6 μηνιαίες δόσεις την έκτακτη εισφορά, από του χρόνου το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε φορολογούμενο θα παρακρατείται από τον μισθό του, δηλαδή σε 12-14 μηνιαίες δόσεις.




Έλεγαν για 2 χρόνια και τώρα παγώνουν τις κλαδικές συμβάσεις επ'αόριστον

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης και την απόφαση να ανασταλεί η υποχρεωτική επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων σε επίπεδο επιχείρησης μέχρι το τέλος του σταθεροποιητικού προγράμματος , δηλαδή το 2015, εξέλιξη που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χαμηλότερους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.Και ας μας έλεγαν αρχικά πως το πάγωμα θα ήταν για 2 χρόνια.

''Η ισχύς της αναστολής προσδιορίζεται ως το τέλος, ή όσο ισχύσει το πρόγραμμα στήριξης.Ευελπιστούμε η πορεία της ελληνικής οικονομίας να το καταστήσει αυτό άνευ αντικειμένου'' ήταν τα ακριβή λόγια του υπουργού Οικονομικών.

Ο εκβιασμός στους βουλευτές που σκέφτονται το ''αντάρτικο''

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε-απείλησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που σκέφτονται την ''ανταρσία'' πως η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της 6ης δόσης!

''Το πρώτο θέμα που τίθεται από το ΔΝΤ είναι η αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.Δεν τίθεται θέμα κατώτερου μισθού και Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας'' συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Και επισήμως μειώνονται 35% οι μισθοί των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ

Μισθολόγιο πολλαπλών ταχυτήτων θα ισχύσει τελικά στο στενό και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως προκύπτει από την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή.

Για τις εισηγμένες στο χρηματιστηρίου ΔΕΚΟ οι μισθοί θα διαμορφωθούν στο 65% των αμοιβών που έπαιρναν στις 31/12/2009.



http://www.dete.gr/news.php?article_id=61080

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...