Έκαναν έρανο γονείς και δάσκαλοι για να πάρουν παπούτσια στα παιδιά της 12μελούς οικογένειας!

Με έρανο από τους γονείς και τους δασκάλους πήραν φέτος παπούτσια τα μεγαλύτερα παιδιά της 12μελούς οικογένειας από την Πάτρα, τα οποία πήγαιναν σχολείο με σκισμένα παπούτσια. Το δράμα της οικογένειας που αναγκάζεται να δώσει τέσσερα από τα μέλη της σε ίδρυμα ώστε να έχουν να φάνε, έχει συγκινήσει το πανελλήνιο.


Οι γονείς των δέκα παιδιών, με πόνο ψυχής απευθύνθηκαν στον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου Πατρέων, ώστε να μεσολαβήσει προς τα Ιδρύματα να κάνουν δεκτά τα τέσσερα μικρότερα παιδιά τους, για να έχουν στέγη, τροφή και μόρφωση.

Όπως εξηγεί στο thebest.gr o αντιδήμαρχος Κοινωνικού Τομέα Θεοχάρης Μασσαράς, η ίδια η μητέρα τον συνάντησε με αυτό το αίτημα και η ίδια βρήκε το ίδρυμα στην Κεφαλονιά που θα φιλοξενήσει τα παιδιά της.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στο αίτημα και σε λίγες ημέρες αναμένεται τα παιδιά να μεταφερθούν στο ίδρυμα.

Ο Κοινωνικός Τομέας του Δήμου Πατρέων, βρίσκεται στο πλευρό της δοκιμαζόμενης οικογένειας με ποικίλους τρόπους: Με την παροχή τροφίμων και ρουχισμού, με επιδότηση ενοικίου, αλλά και με κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο.

Παράλληλα, προσφέρθηκε κάποια από τα παιδιά της οικογένειας να πηγαίνουν δωρεάν σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, ώστε να τρώνε εκεί.





Πηγή: thebest.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...