Γράμμα στον Άγιο Βασίλη

Η περίοδος των Χριστουγέννων έφτασε και ο Άγιος Βασίλης ετοιμάζεται να μοιράσει τα δώρα του στα παιδιά όλου του κόσμου.

Πρώτα όμως πρέπει να διαβάσει τα χιλιάδες γράμματα των παιδιών που φτάνουν στην Καισαρεία, την Καππαδοκία, το τρίτο σύννεφο αριστερά ή όπου αλλού φαντάζονται οι μικροί θαυμαστές του.

Εδώ και 20 χρόνια το «ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη» που δημιούργησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, συγκεντρώνει στο ειδικό κόκκινο κουτί, τα όνειρα των μικρών παιδιών από όλη την Ελλάδα, και τα παραδίδει με ασφάλεια στον παππούλη με την άσπρη γενειάδα.


Έτσι θα γίνει και με τα γράμματα εκατοντάδων παιδιών από την Κρήτη, όπως ενός παιδιού από τα Χανιά που αντί για λίστα με δώρα, έστειλε στον Αϊ Βασίλη λίστα με ψώνια από το σούπερ μάρκετ.

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη

Φέτος θέλω να μου φέρεις 2 μωρo-παμπερς, γάλα, πιπίλες, κρεβατάκι και 1 βούρτσα μωβ. Αυτά»

Όσα γράμματα και αν έχει διαβάσει ο Αϊ Βασίλης και οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ, μπροστά σε αυτό το σύντομο γράμμα που έχει μετατρέψει το όνειρο σε ανάγκη, τα μάτια βουρκώνουν.

Όπως και με τη ζωγραφιά ενός μικρού αγοριού σε Νηπιαγωγείο των Χανίων, που έστειλε μια ζωγραφιά στο αγαπημένο του Άγιο, ζητώντας του καινούρια ρούχα.

ή με την ανησυχία της μικρής Μαρίας

Είμαι η Μαρία και θέλω να σου πω ότι σε αγαπώ πολύ. Για φέτος θέλω να φέρεις ειρήνη και αγάπη σε όλο τον κόσμο. Ξέρω ότι έχεις πολύ δουλειά για αυτό αν θέλεις πέρασε πρώτα από τα σπίτια των παιδιών που έχουν περισσότερη ανάγκη.

Θέλω να βρεις μια δουλειά στην αδελφή μου που τόσο καιρό προσπαθεί να βρει από τότε που πήρε το πτυχίο της.

Στον αντίποδα υπάρχουν και γράμματα που προκαλούν γέλιο, όπως για παράδειγμα το αίτημα ενός 8χρονου για ένα iPhone 4S, ή ενός μικρού κοριτσιού για ένα μωράκι.

Όπως ανέφερε στοFlashnews.gr, η διευθύντρια των ΕΛΤΑ Χανίων κ. Καλιγέρη Τζίνα, φέτος έχει παρατηρηθεί μια μείωση στα γράμματα που προορίζονται για τον Άγιο Βασίλη, ενώ ο κ. Καλοχριστιανάκης Γιώργος, διευθυντής υποκαταστήματος στο Ηράκλειο, σημειώνει ότι ο μεγάλος όγκος των γραμμάτων αναμένεται να συγκεντρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι τα παιδιά δεν πιστεύουν πια στους μύθους»

εξομολογείται η κ. Καλιγέρη στο Flashnews.gr ενώ μια πιθανή εξήγηση που δίνει για την μικρή μέχρι τώρα ανταπόκριση των παιδιών στη γλυκιά παράδοση των Χριστουγέννων, είναι ότι οι

«γονείς, λόγω της κρίσης, δεν έχουν την ίδια διάθεση και όρεξη»

Η κυρία Ελένη Κοντού, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων ΕΛΤΑ, ανέφερε στο Flashnews.gr, ότι κάθε χρόνο υπάρχουν γράμματα που προκαλούν ιδιαίτερη συγκίνηση και ξεχωρίζουν. Τα παιδιά αναφέρει η κ. Κοντού, φέτος όπως και κάθε χρόνο μιλούν στα γράμματά τους για τη φτώχεια που υπάρχει στον κόσμο και ζητούν από τον Αϊ Βασίλη να φροντίσει τα παιδιά όλου του κόσμου.

Γράμματα και από μεγάλους

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των ΕΛΤΑ, μέσα στα κόκκινα ειδικά γραμματοκιβώτια που έχουν τοποθετηθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου έξω από τα ταχυδρομικά υποκαταστήματα, υπάρχουν και αρκετά γράμματα από μεγαλύτερους.

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν διαβαστεί όλα τα γράμματα από το «ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη» ενώ μετά το τέλος των γιορτών κάθε παιδί θα λάβει ένα γράμμα και ένα συμβολικό δώρο από τον Άγιο.

Σίγουρα, όπως κάθε χρόνο, ο Αϊ Βασίλης θα θυμάται όλα τα γράμματα, ένα – ένα, ωστόσο κάποια από αυτά θα ξεχωρίσουν.

Πηγή: flashnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...