Και τα ζώα γελούν με το γαργαλητό

Αν πιστεύατε ότι το γέλιο είναι αποκλειστικά και μόνο ανθρώπινο χαρακτηριστικό, σκεφτείτε ξανά, γιατί έρευνα έδειξε ότι το γέλιο, που έχει ηλικία μεταξύ 30 και 60 εκατομμυρίων ετών, είναι κοινό μεταξύ ανθρώπων και πιθήκων.

Στο ζωολογικό κήπο του Κεντ, ο υπεύθυνος έκανε ένα πείραμα, στην 19χρονη Έμμυ, έναν θηλυκό γορίλλα, σχετικά κυκλοθυμικό, ενίοτε όμως δεκτικό και σε πειράγματα.


Την γαργάλησε τόσο, ώστε να παρατηρήσει, ότι γαργαλιόταν και ως αντίδραση, γελούσε με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που αντιδρούν και οι άνθρωποι στο γαργαλητό.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2009, υπό την καθηγήτρια Νταβίλα Ρος, αναφερόταν πως μεταξύ των δύο γέλιων, του ανθρώπινου και αυτού των μεγάλων πιθήκων, υπάρχουν πολύ μεγάλες ακουστικές ομοιότητες, ενώ το γέλιο δεν είναι ανθρώπινο "δημιούργημα", αφού έχει ηλικία τουλάχιστον 30 με 60 εκατομμύρια χρόνια.

Πριν από χρόνια, ένας επιστήμονας από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, σκέφτηκε να ελέγξει το ίδιο και στα ποντίκια και αυτό που ανακάλυψε, ήταν ότι και αυτά ανταποκρίνονταν και αντιδρούσαν στο γαργαλητό.

Η κα Ρος και η ομάδα της θέλησαν τώρα να μάθει, τι συμβαίνει με τα υπόλοιπα ζώα.

Από τα μέχρι τώρα ευρήματά τους προκύπτει, ότι όλο και περισσότερα ζώα, αντιδρούν στο γαργαλητό.

Μεταξύ όλων, σκύλοι, πιγκουίνοι, δελφίνια, ακόμα και ... μία καμήλα γαργαλήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας και όλα παρήγαγαν έναν χαρακτηριστικό ήχο κάθε φορά.





Πηγή: BBC / nooz.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...