Τον αποφυλάκισαν μόνο με τα εσώρουχα!


Στην μικρή πόλη του Βάνερσμποργκ, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα βόρεια του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, οι αρχές των τοπικών φυλακών Μπρίνκεμπεργκ πέτυχαν να γίνουν πρώτο θέμα σε αρκετά ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας.

Η αποφυλάκιση ενός κρατουμένου που συμπλήρωσε δύο μήνες κράτησης για επικίνδυνη οδήγηση, προκάλεσε αίσθηση, καθώς όπως προέκυψε, έγινε χωρίς αυτός να φοράει παντελόνι και παπούτσια, μέσα στις συνθήκες ψύχους του σκανδιναβικού Χειμώνα.


Ο «Πέρσι» όπως έγινε γνωστός από τα ρεπορτάζ ζήτησε από τις Αρχές λίγα χρήματα για να αγοράσει ρούχα και παπούτσια από το κατάστημα που εξυπηρετεί αυτές ακριβώς τις ανάγκες όσων αποφυλακίζονται. Οπως είπε, το παλιό είχε λιώσει τελείως από τη χρήση. Ωστόσο, το αίτημά του απορρίφθηκε, παρά το ότι προβλέπεται σχετικό κονδύλι.

Η αιτία είναι, σύμφωνα με την επίσημη δικαιολογία, ότι μεταξύ των προσωπικών αντικειμένων που τον «περίμεναν» στην έξοδο, υπήρχαν και σουηδικές κορώνες που αντιστοιχούσαν σε περίπου 100 ευρώ. Κατά συνέπεια, όπως είπαν οι φύλακες, μπορούσε μόνος του να αγοράσει τα απαραίτητα.

Ο Πέρσι ωστόσο αντέτεινε ότι αφενός δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για την αποφυλάκιση, ώστε να ζητήσει παραπάνω χρήματα ή ρούχα από τους οικείους του, ενώ εάν «ψώνιζε» από το κατάστημα της φυλακής, δεν θα του έμενε τίποτε για να τραφεί στον «έξω κόσμο».

Τελικά, μέσα σε συνθήκες μάλλον δυσάρεστες κατάφερε να βρει τρόπο να φτάσει στο γειτονικό Τρολχάταν, φορώντας μόνο ένα μπλουζάκι, εσώρουχο και κάλτες, όπου και αγόρασε τελικά ρούχα. Ηταν σε πολύ καλύτερες τιμές από το κατάστημα της φυλακής, όπως υποστήριξε...





Πηγή: typos.com.cy

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...