Guardian: Βρίσκουν μέσω Facebook τα παιδιά που έδωσαν για υιοθεσία!

Αναστάτωση προκαλούν στις παιδικές ψυχές τα μηνύματα που αφήνουν πολλοί βιολογικοί γονείς στα παιδιά τους μέσα από το Facebook.

Διεθνείς οργανώσεις προειδοποιούν για το νέο αυτό φαινόμενο που έκανε την εμφάνισή του στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, αφού γονείς που έχουν δώσει τα παιδιά τους υιοθεσία ή τα ανέλαβε η Πρόνοια λόγω κακοποίησης, επικοινωνούν με τα παιδιά τους μέσω του Facebook.


Μπορεί τα χαρτιά της υιοθεσίας να απαγορεύουν ρητά την οποιαδήποτε μετέπειτα επικοινωνία με τα παιδιά, όμως αρκετοί γονείς εντόπισαν τους λογαριασμούς τους στο Facebook και επιδιώκουν επανένωση, εξηγώντας στα παιδιά τον λόγο που τα εγκατέλειψαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τα απροστάτευτα παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης από τους γονείς τους.

Οι νέες οικογένειες των παιδιών κάνουν έκκληση στις αρχές και τα προγράμματα υιοθεσίας, για να βρεθεί ένας τρόπος να τα προστατεύσουν από την τραυματική αυτή εμπειρία.

Εκπρόσωπος του Facebook αναφέρει ότι η προστασία των χρηστών του ήταν και είναι πάντα προτεραιότητά τους και υπάρχουν εργαλεία για να εμποδίσουν επικοινωνία με οποιοδήποτε «ανεπιθύμητο» άτομο.





Πηγή: mediagate.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...