Τι χρειάζεται για να γεννήσεις μέσα στο αεροπλάνο; Πρώτα απ’ όλα ένα μπουκάλι βότκα!


Μέσα σε ένα αεροπλάνο, 36.000 πόδια πάνω από τη Γη κάπου ανάμεσα στην Ατλάντα και τη... Σενεγάλη, η Κάθριν Όιντοχ έγινε για πρώτη φορά μαμά, χάρη στην ψυχραιμία των συνεπιβατών της και των αεροσυνοδών.

Η μελλοντική μητέρα επιβιβάστηκε στην πτήση της Delta ενώ βρισκόταν στην 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της. Στη διάρκεια της πτήσης, έσπασαν τα νερά. Και αμέσως η αεροσυνοδός φώναξε για βοήθεια. Ο Δρ Πάτρικ Οτζούκου προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει και η αεροσυνοδός Σούζαν Καρνις ανέλαβε... χρέη βοηθού!


Μόνο που χρειάστηκε και να αυτοσχεδιάσουν για να βρουν πως θα κόψουν τον ομφάλιο λώρο. Η Σούζαν βρήκε ένα ψαλίδι, πετσέτες και γάντια, ένας από τους επιβάτες προσέφερε τα... κορδόνια του, ένας άλλος μετρούσε το χρόνο ανάμεσα στις συσπάσεις, άλλος έπλυνε τα... εργαλεία με βότκα και ένας άλλος μετρούσε την πίεση της εγκύου.

Στην αρχή, η μελλοντική μαμά ήταν τρομαγμένη. Δεν είναι και λίγο να γεννάς μέσα σε ένα αεροπλάνο, μπροστά σε ξένους και ενώ ταξιδεύεις μόνη σου.

Αλλά ο μπόμπιρας ήρθε να βγει γρήγορα και να μην περιμένει έως τις 13 Απριλίου, που ήταν η ημερομηνία που είδε δώσει ο γυναικολόγος στη μητέρα του. Και αφού επρόκειτο να γεννήσει στις 13 Απριλίου, η Κάθριν πήρε άδεια για να ταξιδέψει στις 23 Μαρτίου.

Ο μικρός γεννήθηκε υγιέστατος και ονομάστηκε Εντοσαλούμ. Τον έβαλαν σε ένα αυτοσχέδιο καλαθάκι που είχαν φτιάξει από εφημερίδες και χαρτί κουζίνας και τον παρέδωσαν στη μαμά του.

15 λεπτά μετά τη γέννα, ο αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ντακάρ, με τη μητέρα και το νεογέννητο να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.





Πηγή: newsit.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...