Δικαστική διαμάχη... 82 ετών!





Άργησε κατά 82 χρόνια, αλλά βρέθηκε, επιτέλους, λύση σε μια υπόθεση κτηματικών διαφορών που είχε προκύψει από την αμφισβήτηση μιας διαθήκης και οδήγησε στην ίσως πιο μακροχρόνια δικαστική διαδικασία που γνώρισε ποτέ όχι μόνο η Μάλτα, αλλά όλη η Δυτική Ευρώπη.
Η υπόθεση που «σερνόταν» στα δικαστήρια από το 1931 δεν έληξε με δικαστική απόφαση αλλά με το συμβιβασμό των αντιδίκων, γεγονός που χαιρετίστηκε από τον δικαστή.

Η διαμάχη για την κτηματική περιουσία –αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ σήμερα– ξεκίνησε από τη διαθήκη που συνέταξε ένας Μαλτέζος ευγενής, ο Αρκάντζελο Καλέτζα, το 1761. Για αδιευκρίνιστο λόγο, 170 χρόνια μετά το θάνατο του Καλέτζα οι απόγονοι των κληρονόμων του προσέβαλαν τη διαθήκη στα δικαστήρια.
Ο δικαστής Σίλβιο Μέλι είπε ότι η υπόθεση ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη. Μια επιπρόσθετη δυσκολία ήταν ότι οι αρχικοί αντίδικοι στο μεταξύ πέθαναν και η περιουσία τους μοιράστηκε σε πολλούς κληρονόμους. Μάλιστα, στο κείμενο της τελικής συμβιβαστικής συμφωνίας, από τις 30 σελίδες οι 15 περιέχουν μόνο τα ονόματα των διαφόρων αντιδίκων.
Ο δικαστής δεν παρέλειψε πάντως να επαινέσει τους αντίδικους γιατί χρησιμοποίησαν τη λογική τους, έστω και μετά από τόσα χρόνια.



Πηγή: newpost.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...