Το πρώτο «σιωπηλό» εστιατόριο όπου δεν ακούγεται ψίθυρος


«Όταν τρώμε δεν μιλάμε» έλεγε κάθε γονιός στο παιδί του προσπαθώντας να καλλιεργήσει μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας κατά την τελετή του φαγητού, ή απλά να βρει λίγο χρόνο να ηρεμήσει.

Αυτή η φράση φαίνεται ότι στοίχειωσε τον Νίκολας Νιούμαν, τον επικεφαλής και εφευρέτη του εστιατορίου «The Eat» όπου το φαγητό σερβίρεται και απολαμβάνεται εν μέσω απόλυτης ησυχίας.



Η ιδέα γεννήθηκε στον Νίκολας από ένα ταξίδι του στην Ινδία, όπου θαύμαζε τους βουδιστές μοναχούς να απολαμβάνουν το πρωινό τους χωρίς να λένε ούτε μία λέξη. Σε μια ανταγωνιστική αγορά, όπου ιδιοκτήτες εστιατορίων παρουσιάζουν τις πιο ασυνήθιστες ιδέες για να προσελκύσουν πελάτες, ο 28χρονος σκέφτηκε ότι η ιδέα του θα έχει απήχηση. Και δεν έκανε λάθος.

«Είναι απλά μια ευκαιρία να απολαύσετε το φαγητό σας με έναν τρόπο διαφορετικό, εστιάζοντας μόνο στη γεύση και σε τίποτα άλλο», λέει ο ίδιος. Αν και στην αρχή οι επισκέπτες παραξενεύτηκαν με την επιβολή της σιωπής, εν τέλει αποδέχτηκαν αυτή τη διαφορετική γευστική εμπειρία και τηρούν κατά γράμμα τις εντολές. «Ούτε κουβέντες, ούτε γέλια, ούτε καν φταρνίσματα ή βήχας δεν ακούγεται εδώ. Μόνο η αναπνοή των πελατών, και αυτή όσο πιο διακριτικά γίνεται! Κάτι σαν γεύμα σε βωβό κινηματογράφο», λένε οι πελάτες.

To εστιατόριο βρίσκεται στη συνοικία Γκρίνπoϊντ του Μπρούκλιν και οι πελάτες θα πρέπει να κάνουν κράτηση αρκετές ημέρες νωρίτερα για να δειπνήσουν σιωπηλοί το βράδυ της Παρασκευής ή του Σαββάτου στον μικρό χώρο των 25 θέσεων. Τα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα, ενώ η σιωπή επιτρέπεται να λυθεί μόλις ολοκληρωθεί το δείπνο.







Πηγή: iefimerida.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...