Ο Πάπας πουλάει τη Harley Davidson του!


Ο Πάπας Φραγκίσκος πουλάει την μηχανή του για να μαζέψει χρήματα για τους απόρους και άστεγους της Ρώμης!

Η είδηση είναι απολύτως αληθινή και επιβεβαιώνεται από τον Καρδινάλιο Enrico Feroci, διευθυντή της φιλανθρωπικής οργάνωσης Caritas Rome, ο οποίος μάλιστα δήλωσε βαθύτατα συγκινημένος και ευγνώμων για την χειρονομία αυτή του Ποντίφικα.

Ο Καρδινάλιος δήλωσε χαρακτηριστικά: “Είναι ένα πολύτιμο δώρο που δείχνει πόσο κοντά στους φτωχούς νιώθει ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ρώμης¨.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, η μηχανή που αποφάσισε να εκποιήσει ο Πάπας είναι η μία από τις δύο κλασσικές “λευκές” Harleys που δώρισε στον προκαθήμενο της καθολικής Εκκλησίας η διοίκηση της θρυλικής αμερικανικής εταιρείας μοτοσυκλετών στα πλαίσια τόσο της ανάδειξης του Φραγκίσκου στον Θώκο του Ποντίφικα, όσο και της συμπλήρωσης 110 ετών λειτουργίας της εταιρείας. Η έτερη Harley ήδη δόθηκε προς χρήση από την αστυνομική δύναμη του Βατικανού.

Όπως ανακοινώθηκε από τη γραμματεία του Ποντίφικα τα χρήματα από τη δημοπρασία της μηχανής του Πάπα θα διατεθούν για τη δημιουργία ενός ξενώνα κι ενός εστιατορίου για τους αστέγους της Ρώμης.

Να σημειωθεί πάντως πως ο Πάπας είναι μεγάλος φαν της συγκεκριμένης μάρκας μηχανών και πρόσφατα είχε δημοσίως δώσει την ευλογία του σε εκατοντάδες... Χαρλεάδες που είχαν προς τούτο συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Μάρκου!







Πηγή: protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...