H "Katara" του εμίρη

 
Ενα τέτοιο γιοτ κάθε άλλο παρά... κατάρα είναι! Αντίθετα, είναι ένα υπερπολύτιμο δώρο που έκανε στον εαυτό του ο ηγέτης του Κατάρ εμίρης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι.


Το επιβλητικό και πολυτελέστατο «Κatara» (πρώην «Crystal)» των εκατόν είκοσι τεσσάρων μέτρων, με το οποίο περιπλανήθηκε φέτος στις ελληνικές θάλασσες, τον εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή που το αντίκρισε πέρυσι το καλοκαίρι και το αγόρασε καταβάλλοντας στην εταιρεία, από την οποία το είχε αρχικά νοικιάσει, το ποσόν τον τριακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων!

Στην αγορά του «Κatara» ο εμίρης προχώρησε πριν από έναν χρόνο και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που συνέλεξε η «Espresso της Κυριακής» από την εταιρεία, η απόφασή του ήταν άμεση. Ο πάμπλουτος ηγέτης του Κατάρ, αφού πρώτα νοίκιασε το γιοτ για τις καλοκαιρινές διακοπές του, εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από το πανέμορφο σκαρί αλλά και από τις... ακραίας πολυτέλειας ανέσεις του, που έδωσε αμέσως εντολή στους ανθρώπους του να το αγοράσουν, παρ’ ότι έχει ήδη στην κατοχή του την εντυπωσιακή θαλαμηγό «Al Mirqab».

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Ετσι, φέτος, όταν αποφάσισε να ξεκινήσει τις θερινές αποδράσεις του στη Μεσόγειο, επέλεξε το νέο, υπερπολυτελές απόκτημά του για να ταξιδέψει. Η πορεία του «Κatara» στη Μεσόγειο ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου του 2011 από τις Κάννες και προς τα τέλη του μήνα βρισκόταν στο Νότιο Αιγαίο. Για αρκετές ημέρες ήταν στα παράλια της Τουρκίας και συγκεκριμένα έδεσε στο λιμάνι της Αλικαρνασσού. Από εκεί αναχώρησε για το Παλέρμο, όπου έμεινε μερικές ημέρες, και στη συνέχεια έβαλε ρότα για την Κέρκυρα, απ’ όπου, αφού παρέλαβε τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Τζάσεμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θανί, έβαλε πλώρη για το Κατάρ.

Ο... κεραυνοβόλος έρωτας του εμίρη για το επιβληττικό γιοτ δεν είναι καθόλου τυχαίος, αφού το «Κatara» είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή γιοτ στον κόσμο και μάλιστα είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τους πιο αυστηρούς διεθνείς κανόνες ασφαλείας για τη μεταφορά επιβατών του διεθνούς τζετ σετ. Το mega yacht είναι ένα πραγματικό «ησυχαστήριο» για τους τυχερούς επιβάτες του, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν τις προσωπικές στιγμές τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα τόσο των κοινών θνητών όσο και των παπαράτσι που συνήθως καραδοκούν, άλλα και να χαρούν την πολυτέλεια υψηλών προδιαγραφών που προσφέρει.

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ!
Το «Κatara» mega yacht διαθέτει ένα κήτος από χάλυβα και αλουμίνιο σε μια υπερκατασκευή, χάρη στην οποία στηρίζεται το βάρος του, που φτάνει τους δεκατρείς τόνους. Το σκάφος κατασκευάστηκε το 2010 στο γερμανικό ναυπηγείο Larssen, που είναι το σημαντικότερο ναυπηγείο κατασκευής μεγάλων γιοτ στον κόσμο. Σε αυτό έχει ναυπηγηθεί και το «Louna», ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου, που ανήκει στον γνωστό Ρώσο πολυεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Το «Κatara» (που αρχικά είχε βαπτιστεί «Crystal» και μετονομάστηκε σε «Κatara» όταν πέρασε στα χέρια του εμίρη) διαθέτει επτά καταστρώματα, ένα υπόστεγο και δύο χώρους-«μαξιλάρια» για προσγείωση ελικοπτέρων. Εντυπωσιακό είναι ότι το σκάφος των εκατόν είκοσι τεσσάρων μέτρων μήκους και πλάτους δεκαεννέα μέτρων διαθέτει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους με θαλασσινό νερό, όπου μπορεί να φιλοξενήσει τα σκάφη υπηρεσίας για τις καθημερινές μετακινήσεις των επιβατών του, αλλά και ένα υποβρύχιο που έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί σε βάθος μέχρι εκατό μέτρα.

ΧΟΛΙΓΟΥΝΤΙΑΝΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ
Τα 2.700 τετραγωνικά μέτρα του εσωτερικού χώρου (από τα 4.500 τετραγωνικά μέτρα που είναι συνολικά οι χώροι του υπερπολυτελούς γιοτ) καταλαμβάνουν οι άρτια διακοσμημένες καμπίνες, τα σαλόνια και ο κινηματογράφος, όλα σχεδιασμένα από τον διάσημο και κορυφαίο στο είδος του Pascale Reymond.

Η εταιρεία του σχεδιαστή κατέχει τα σκήπτρα του κλάδου και τον έχει εμπιστευτεί η πλειονότητα των ξένων και των Ελλήνων επιχειρηματιών που έχουν στην κατοχή τους γιοτ, μεταξύ των οποίων το ζεύγος Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, που του ανέθεσαν να βάλει τη σφραγίδα του στην εσωτερική διακόσμηση του πολυτελούς «Αlfa Nero».
Φυσικά, εξίσου εντυπωσιακή είναι και η εξωτερική σχεδίαση του «Katara», που φέρει την υπογραφή της παγκοσμίου φήμης ομάδας σχεδιασμού Espen Oeino, που έχει έδρα το Μονακό.

Πήρε την Alpha Eurobank, θέλει και τον Σκορπιό
Το «Κatara» mega yacht καταλαμβάνει τη δωδέκατη θέση στη λίστα των μεγαλύτερων γιοτ στον κόσμο, ενώ ήδη ο εμίρης του Κατάρ είναι ιδιοκτήτης του πέμπτου μεγαλύτερου γιοτ στον κόσμο, της μήκους εκατόν τριάντα τριών μέτρων θαλαμηγού «Al Mirqab», η οποία έχει πλήρωμα πενήντα ενός ατόμων (αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη θαλαμηγός έχει πέντε σουίτες, πισίνα, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, τζακούζι και αίθουσα συσκέψεων).

Βέβαια, όλα αυτά είναι... αυτονόητα για έναν από τους πιο ισχυρούς και πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έγινε πρώτο θέμα στη χώρα μας όχι μόνο γιατί είναι ο ισχυρός άνδρας πίσω από τη νέα υπερ-τράπεζα Alpha Eurobank αλλά και λόγω του ενδιαφέροντος που έχει εκφράσει για την αγορά του Σκορπιού, του ιδιόκτητου παράδεισου της οικογένειας Ωνάση.

Σύμφωνα λοιπόν με το περιοδικό «Forbes», ο εμίρης βρίσκεται στην 7η θέση της λίστας µε τα πιο πλούσια µέλη βασιλικών οικογενειών στον κόσμο µε προσωπική περιουσία που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια. Η οικογένειά του κυβερνά το Κατάρ περισσότερα από εκατόν πενήντα χρόνια και ο ίδιος είναι απόφοιτος της Βρετανικής Στρατιωτικής Ακαδημίας Σάντχερστ.

Στα πρόσφατα αποκτήματά του συμπεριλαμβάνονται τα βρετανικά πολυκαταστήματα «Χάροντς», το 15% του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, το 7% της τράπεζας Βarclays και ποσοστό στη Santander, το 26% των βρετανικών πολυκαταστημάτων «Sainsbury» και μεγάλο αριθμό ακινήτων σε μερικούς από τους πιο ακριβούς δρόμους του Λονδίνου.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί. Χρηματοδότησε το κανάλι Αl Jazeera, έθεσε υποψηφιότητα για να φιλοξενήσει η χώρα του το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2022, ενώ τελευταία συγκεντρώνει και πάλι πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, αφού έβαλε στο στόχαστρό του και τον περίφημο οίκο δημοπρασιών Κρίστις.

Πηγή: http://www.espressonews.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...