Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Ιανουαρίου 22, 2012

Το τεχνητό κρέας ως λύση στην παγκόσμια πείνα

Εικόνα
Την παραγωγή τεχνητού κρέατος σε τεράστια δοχεία επεξεργασίας προτείνουν οι επιστήμονες ως λύση για τη διατροφική κρίση, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, το έτος 2050 δε θα είναι πλέον διαχειρίσιμη. Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Φίλιπ Θόρτον του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών Ζωικής Παραγωγής του Ναϊρόμπι στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»: «Η παραγωγή τεχνητού κρέατος και γάλακτος σε τεράστια δοχεία επεξεργασίας, είναι η μία λύση έκτακτης ανάγκης που θα μπορούσε να εφαρμοστεί, ενώ η δεύτερη είναι η ανάπτυξη της νανοτεχνολογίας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν όχημα για τη θεραπεία των εκτρεφόμενων ζώων».

Έκαναν αόρατο αντικείμενο και στις 3 διαστάσεις! - VIDEO

Εικόνα
Ένα σημαντικό επιστημονικό βήμα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας "αορατότητας", έκαναν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας. Με τη χρήση ενός νέου επαναστατικού είδους υλικών, τα πλασμονικά μετα-υλικά όπως ονομάζονται, κατάφεραν να κάνουν ένα αντικείμενο αόρατο, και μάλιστα και στις τρεις διαστάσεις! Πρόκειται για έναν κυλινδρικό σωλήνα μήκους 18 εκατοστών, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο σημαντικό το επίτευγμα αφού μέχρι σήμερα το μεγαλύτερο αντικείμενο που είχε "εξαφανιστεί" στο εργαστήριο ήταν ένας συνδετήρας.

Ο άνθρωπος με το δεύτερο δαιμονικό πρόσωπο… Μύθος ή αλήθεια;

Εικόνα
Η αληθινή ιστορία του Edward Mordake (Mordrake) έχει χαθεί στην ιστορία. Αφορά μια ασυνήθιστη περίπτωση που συνέβη παλαιότερα στο ιατρικό ιστορικό και η αναφορά της πλέον γίνεται μόνο… ίσως σε ιστορίες που εκδίδονται κατά καιρούς. Η ιστορία της ζωής του έχει γίνει τόσο μπερδεμένη με το πέρασμα του χρόνου ώστε να μην υπάρχει μια σίγουρη ημερομηνία γέννησης ή θανάτου σύμφωνα με τους σύγχρονους ερευνητές.

"Ανάβει" με τα πάντα!

Εικόνα
Η 39χρονη Joleen Baughman από το Μεξικό, παντρεμένη και μητέρα 2 παιδιών που μετά από ένα τροχαίο είχε την τύχη-ατυχία να πάθει μια ανεπανόρθωτη ζημιά, με αποτέλεσμα να ερεθίζεται με το παραμικρό. Η πάθηση αυτή που ονομάζεται “Ακούραστο Γεννητικό Σύνδρομο” ή “Σύνδρομο Συνεχούς Σεξουαλικής Επιθυμίας” είναι αρκετά σπάνια.

Η αγάπη της μητέρας ενάντια στη φονική μανία των ανθρώπων

Εικόνα
Η έγκαιρη επέμβαση μιας ομάδας βρετανών οικολόγων έσωσε μια έγκυο μητέρα ουρακοτάνγκο, λίγα λεπτά πριν γίνει, μαζί με το μικρό της, θύμα λαθροκυνηγών στο Βόρνεο της Ινδονησίας. Η εικόνα είναι συγκλονιστική, καθώς η μητέρα διαισθάνεται τον κίνδυνο και αγκαλιάζει το μωρό της για να το προστατέψει από τα πραγματικά και φονικότερα θηρία του κόσμου: τους ανθρώπους.

Ένα αγόρι έχει τρελάνει την επιστημονική κοινότητα - Έχει την ικανότητα να βλέπει στο απόλυτο σκοτάδι!

Εικόνα
Οι γιατροί έχουν μελετήσει την καταπληκτική όραση του Nong Youhui από τότε που ο πατέρας του τον πήγε στο νοσοκομείο στο Dahua στην νότια Κίνα,επειδή ανησυχούσε για τα έντονα γαλανά μάτια του. Ο μπαμπάς Ling δήλωσε: «Μου είπαν ότι όσο μεγαλώνει τα μάτια του θα σταματήσουν να λαμπηρίζουν και θα αρχίσουν να γίνονται μαύρα, όπως στους περισσότερους Κινέζους, αλλά ποτέ δεν έγινε αυτό."

Αν σου συμβαίνουν αυτά, τότε είσαι Έλληνας!

Εικόνα
Δεν τρως ποτέ ßραδινό πριν τις 10µµ. Πρέπει τουλάχιστον πέντε φορές το χρόνο να τραβηχτείς στον σταθµό των ΚΤΕΛ για να παραλάβεις έναν τενεκέ λάδι, έναν τενεκέ µέλι, έναν τενεκέ φέτα, ρίγανη, τσάι βουνού, ελιές και λεµόνια. Στη γειτονιά σου υπάρχει τουλάχιστον µια οδός που λέγεται Ελευθερίου Βενιζέλου. Όποτε ταξιδεύεις στο εξωτερικό απορείς πως ο κόσµος ζει χωρίς περίπτερα. Υπάρχει µεγάλη πιθανότητα να πέσεις σε µποτιλιάρισµα στις 6π.µ.της Κυριακής.

Πρόστιμο του ΕΦΕΤ και στη Δωδώνη!

Εικόνα
Πρόστιμα για σειρά παραβάσεων συνολικού ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις ύστερα από υπόδειξη του ΕΦΕΤ. Εντύπωση προκαλεί ότι ανάμεσα στις επιχειρήσεις όπου καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο, περιλαμβάνεται η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Μάλιστα το πρόστιμο αυτό, για ένα προϊόν που δεν αποτελεί το κύριο έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου οι συζητήσεις για την ιδιωτικοποίηση της μονάδας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Τον αποφυλάκισαν μόνο με τα εσώρουχα!

Εικόνα
Στην μικρή πόλη του Βάνερσμποργκ, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα βόρεια του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, οι αρχές των τοπικών φυλακών Μπρίνκεμπεργκ πέτυχαν να γίνουν πρώτο θέμα σε αρκετά ηλεκτρονικά ΜΜΕ της χώρας. Η αποφυλάκιση ενός κρατουμένου που συμπλήρωσε δύο μήνες κράτησης για επικίνδυνη οδήγηση, προκάλεσε αίσθηση, καθώς όπως προέκυψε, έγινε χωρίς αυτός να φοράει παντελόνι και παπούτσια, μέσα στις συνθήκες ψύχους του σκανδιναβικού Χειμώνα.

Συνελήφθη ο Σεραφείμ Φυντανίδης για χρέη προς το Δημόσιο

Εικόνα
Στη σύλληψη του δημοσιογράφου, πρώην διευθυντή της "Ελευθεροτυπίας", Σεραφείμ Φυντανίδη, για χρέη ύψους 300.000 ευρώ προς το Δημόσιο προχώρησαν οι αρχές. Ο κ. Φυντανίδης οδηγήθηκε ήδη στον εισαγγελέα. Μετά από έλεγχο που διεξήγαγε η ΔΟΥ Ψυχικού, για τα οικονομικά έτη έως το 2011, αποκαλύφθηκε ότι ο γνωστός δημοσιογράφος δεν απέδωσε ΦΠΑ, ύψους περίπου 300.000 ευρώ, ενώ του είχαν επιβληθεί και πρόστιμα.

Η βενζίνη θα φτάσει τα 2 ευρώ! - Στα ύψη και το πετρέλαιο κίνησης

Εικόνα
Ήδη οι βενζινοπώλες προβλέπουν αύξηση της τιμής της βενζίνης μετά το εμπάργκο στο πετρέλαιο του Ιράν που επιβλήθηκε από την ΕΕ. Λένε ότι η τιμή της αμόλυβδης μπορεί να αγγίξει και τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ στη διεθνή αγορά η τιμή του αργού θα φτάσει τα 120-130 δολάρια το βαρέλι.

Παρθένα ετών... 40!

Εικόνα
Όπως κάθε νέα κοπέλα έτσι και η Charlotte Baird υποσχέθηκε να κάνει για πρώτη φορά έρωτα με άντρα όταν βρεθεί ο κατάλληλος. Έλα όμως που πέρασαν τα χρόνια και ο κατάλληλος δεν βρέθηκε. Η μάνατζερ θεατρικών παραγωγών Charlotte Baird από το Essex, όπως φαίνεται, αφιέρωσε τη ζωή της σε άλλα πράγματα! Τον Μάιο γίνεται 40 χρονών και ακόμα δεν έχει… ολοκληρώσει τις ερωτικές τις σχέσεις.

H χειρότερη φάρσα που μπορείς να κανείς σε κορίτσι

Εικόνα
Η αντίδρασή της είναι σχεδόν τρομακτική  

Τι μπορεί να συναντήσει κάποιος σε μια παραλία...

Εικόνα
Γελοίες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις ακρογιαλιές.

Τρομεροί πιτσιρικάδες

Εικόνα

Διαγωνισμός μαύρης γάτας το 1961

Εικόνα

Περίεργες συμπτώσεις: 5 ιστορίες ενάντια στις πιθανότητες

Εικόνα
Δεν είναι απαραίτητο να πιστεύεις σε ανώτερες δυνάμεις ή προδιαγεγραμμένες πορείες του σύμπαντος για να διασκεδάζεις με τις συμπτώσεις.  Η μόνη διαφορά είναι πως στην μία περίπτωση (πιστεύεις ότι) μπορείς να τις εξηγήσεις, ενώ στην άλλη σου φαίνονται απλά ενδιαφέρουσες –εντάξει, αν δεν είσαι και υπέρμετρα σκεπτικιστής, μπορεί να αναρωτηθείς έστω για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, αν θα μπορούσαν κάπως να εξηγούνται. Όπως και αν έχει, οι πέντε ιστορίες που ακολουθούν, αποκλείεται να σας φανούν αδιάφορες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γέμισε η αγορά με ξένα κέρματα που μοιάζουν με το ευρώ

Εικόνα
Μορφή χιονοστιβάδας πάιρνει το πρόβλημα της διακίνησης ξένων νομισμάτων που μοιάζουν με το ευρώ και που κάποιοι επιτήδειοι τα έχουν προμηθευτεί και τα «σπρώχνουν» στην αγορά. Σκοπός τους να εξαπατήσουν τους επαγγελματίες που πάνω στις γρήγορες συναλλαγές δεν δείχνουν τη δέουσα προσοχή στα κέρματα των 10,20,50 λεπτών καθώς και του 1 και 2 ευρώ.

Σοκαριστικό: γυναίκα έζησε στην τουαλέτα της για 932 μέρες!

Εικόνα
Μια 58χρονη γυναίκα από τη Σιγκαπούρη έζησε στην τουαλέτα της για πάνω από δύο χρόνια, πριν να αναγκαστεί να υποβληθεί σε θεραπεία. Ένιωθε ότι κάποιος την κρατούσε εκεί και δεν την άφηνε να φύγει από την τουαλέτα. Πολύ δικαιολογημένο αν σκεφτούμε ότι η γυναίκα έπασχε από κατάθλιψη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Της φέρνει λουλούδια κάθε εβδομάδα εδώ και 70 χρόνια!

Εικόνα
Πρόκειται ίσως για τον πιο ρομαντικό άνδρα της Βρετανίας αν όχι όλου του κόσμου! Ο 89χρονος Jack Mills, βετεράνος πολέμου, εδώ και 70 χρόνια φέρνει κάθε εβδομάδα στην γυναίκα του λουλούδια και κρατάει τον έρωτα τους ζωντανό! Συνολικά της έχει αγοράσει πάνω από 3.000 ανθοδέσμες. "Στην αρχή, όταν γνωριστήκαμε, δεν είχα πολλά χρήματα και της έπαιρνα λίγες μαργαρίτες" δήλωσε ο κύριος Mills. Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε ηλικία 18 ετών και είναι παντρεμένοι 70 χρόνια! όπως δήλωσαν ούτε ένα λεπτό δεν μετάνιωσανν για αυτό το γάμο!