Ακόμη και κίνδυνος τύφλωσης από τους φακούς επαφής!

Σοκ προκαλούν σε χιλιάδες Έλληνες οι δηλώσεις ειδικών επιστημόνων που περιγράφουν πως υπάρχει κίνδυνος τύφλωσης για όσους δεν φροντίζουν σωστά τους φακούς επαφής τους.

Με αφορμή ημερίδα που διοργανώθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από το Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών ΟΜΜΑ με τη συμμετοχή της Παγκόσμιας Οφθαλμολογικής Εταιρίας Διαθλαστικής Χειρουργικής και…


υπό την αιγίδα της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (Ε.ΕΛ.Ι.Α.), ο καθηγητής και μέλος του Δ.Σ. της Αμερικανικής Ακαδημίας Οφθαλμολογίας Αναστάσιος Κανελλόπουλος σημείωσε πως ένας στους 1000 που φορά φακούς επαφής επί μία δεκαετία θα πάθει μια σοβαρή μόλυνση που μπορεί να του κοστίσει και την όρασή του.

Περισσότερο κινδυνεύουν όσοι δεν πλένουν και δεν φροντίζουν σωστά τους φακούς τους αλλά και όσοι ζουν σε ζεστές περιοχές με θερμοκρασία κοντά στους 37 βαθμούς Κελσίου καθώς είναι πιο εύκολη η μετάδοση των μικροβίων.

Μάλιστα όπως εξήγησε, και διαβάζουμε στο iatropedia.gr, από αυτούς που θα πάθουν μόλυνση, στο 99% των περιπτώσεων θα χαθεί ο κερατοειδής.http://sfinaki.gr/?p=2178
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...