Το παράξενο έθιμο των "ιπτάμενων αντικειμένων"

Σε επιφυλακή τίθενται οι αρχές στο Γιοχάνεσμπουργκ, ενόψει της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς, ώστε να προλάβουν όσα περισσότερα ατυχήματα μπορούν, από το έθιμο ρίψης ηλεκτρικών αντικειμένων και όχι μόνο από τα παράθυρα των πολιτών.

Κάθε χρόνο, τραυματίζονται πολλοί από το παράξενο αυτό έθιμο. Το 2009 ένα κοριτσάκι 11 μηνών είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από τούβλο και συνολικά εννέα άνθρωποι νοσηλεύτηκαν.


Πέρυσι οι ρίψεις αντικειμένων συνοδεύτηκαν από περιπολίες της αστυνομίας. Ο απολογισμός ήταν 14 τραυματίες.

Γι' αυτό και φέτος, ελικόπτερα, οχήματα καταστολής και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της Νότιας Αφρικής θα αναπτυχθούν στις 31 Δεκεμβρίου από τη δύση του ηλίου στη συνοικία αυτή που είναι γνωστή επίσης για τα επεισόδια βίας.

"Πετάμε τις παλιές συσκευές, γιατί θέλουμε καινούργιες", εξηγεί ο 24χρονος Ντίκενς Πάτουελ, επισκευαστής υπολογιστών που θυμάται ότι πέταξε ένα κρεβάτι από το μπαλκόνι του πριν από μερικά χρόνια.

Ο κόσμος ξεφορτώνεται πολλά πράγματα, ηλεκτρικές συσκευές, φούρνους μικροκυμάτων, τηλεοράσεις, λέει ο 26χρονος Τζέιμς Τόμας από τη Ζιμπάμπουε, όπως και ο φίλος του Ντίκενς.

Πάντως υπάρχουν και μερικοί πιο "ξενέρωτοι" όπως η Μπιούτι Νταμπ, μια Νοτιοαφρικανή που ζει τα τελευταία 16 χρόνια στο Χίλμπροου, που θα μείνει στο σπίτι την παραμονή, με την οικογένειά της. "Αυτοί που τραυματίζονται είναι οι μεθυσμένοι", τονίζει.





Πηγή: Nooz.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...