"Σήκωσαν" Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη!

Στο μάτι διαρρηκτών μπήκε η Εθνική Πινακοθήκη που βρίσκεται στη Βασ. Κωνσταντίνου 50, απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον.

Όπως έγινε γνωστό, στις 4:52 κτύπησε ο συναγερμός της Εθνικής Πινακοθήκης και ο φύλακας, που δεν είχε αντιληφθεί τίποτα μέχρι εκείνη τη στιγμή, είδε ένα άτομο να απομακρύνεται τρέχοντας από το κτίριο.

Αμέσως ερεύνησε τους χώρους και διαπίστωσε ότι λείπουν δύο πίνακες ζωγραφικής, γι' αυτό ειδοποίησε την Αστυνομία και τους υπευθύνους.


Από την ώρα εκείνη βρίσκονται στο κτίριο αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που ερευνούν το χώρο για να διαπιστώσουν πώς ακριβώς έγινε η κλοπή.

Ο ένας από τους δύο πίνακες που εκλάπησαν είναι έργο του Πάμπλο Πικάσο, που φιλοτεχνήθηκε το 1934 και τη δεκαετία του '40 δωρίστηκε από γαλλικό σύλλογο στην Εθνική Πινακοθήκη.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δράστες μπήκαν από την πίσω πλευρά του κτιρίου, παραβιάζοντας μπαλκονοπόρτα στον ημιόροφο, την οποία έριξαν μαζί με την κάσα.

Στη συνέχεια, έφτασαν στο χώρο που φυλάσσονταν τα έργα, απέσπασαν από το πλαίσιο τον καμβά δύο πινάκων (ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και ο δεύτερος). Επιχείρησαν να κλέψουν και τρίτο πίνακα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Αυτές τις μέρες γίνεται έκθεση έργων μεγάλων ζωγράφων στον ειδικό χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης.





Πηγή: protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...