Πετροπόλεμος και χημικά μαθητών - ΜΑΤ στη Γεωργίου Α'


Άνδρας των ΜΑΤ, παρά τις εντολές του ανωτέρου του, πέταξε χημικά στα παιδιά. Η "απάντηση" ήταν να του πετάξουν πέτρα στο κεφάλι, τραυματίζοντάς τον. Έγινε ήδη μια προσαγωγή.

Για άλλη μια μέρα, το κέντρο της Αθήνας θυμίζει πεδίο μάχη. Αυτή τη φορά, "μάχονται" μαθητές με ΜΑΤ, ενώ συνεχώς πάνε στο Σύνταγμα και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.


Τα "αίματα άναψαν" όταν ένας από τους άνδρες των ΜΑΤ αποφάσισε να πετάξει χημικά στα παιδιά. Και το έκανε παρά το γεγονός πως ο ανώτερος αξιωματικός του φώναζε: «Μην πετάξεις χημικά στα παιδιά». Αλλά εκείνος δεν υπ-άκουσε. Οι μαθητές αντέδρασαν και πέταξαν στον αστυνομικό πέτρα, η οποία τον χτύπησε στο κεφάλι και άρχισε να αιμορραγεί.

Στη συνέχεια, οι μαθητές έφυγαν από την Αμαλίας και πήγαν στην πλατεία Συντάγματος, ενώ ο πετροπόλεμος συνεχίστηκε επί της Γεωργίου Α'.

Όλα ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη για να διαμαρτυρηθούν, όπως λένε για την κατάσταση στην χώρα μας! Η Αμαλίας έκλεισε, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν.

Νωρίτερα, οι μαθητές επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά προς την Βουλή και πέταξαν πορτοκάλια. Λίγο μετά έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.





Πηγή: newsit.gr / Λευτέρης Σουχαϊμπ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...