Χειροπέδες στον Τζορτζ Κλούνεϊ!

Χειροπέδες στον Τζορτζ Κλούνεϊ!

Ο διάσημος ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ συνελήφθη έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον, καθώς διαδήλωνε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εγκλήματα πολέμου που, όπως υποστηρίζει, διαπράττει το Χαρτούμ στα νότια της χώρας αυτής.


Οι διαδηλωτές – ανάμεσα τους ο πατέρας του Τζορτζ, Νικ, και ο Δημοκρατικός βουλευτής Τζιμ Μόραν, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν - κατηγορούσαν τον πρόεδρο του Σουδάν Ομάρ αλ Μπασίρ για την πρόκληση ανθρωπιστικής κρίσης και για την παρεμπόδιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα. Ο Κλούνεϊ συμμετείχε στη διαδήλωση μαζί με πολλά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και άλλους ακτιβιστές. Αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν σε μια κλούβα.

Μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες που κάλυπταν το γεγονός, ο ηθοποιός είπε ότι ζητά από την κυβέρνηση του Σουδάν να επιτρέψει στη διεθνή κοινότητα να στείλει στην περιοχή ανθρωπιστική βοήθεια στο νότο, "προτού η κατάσταση να εξελιχθεί στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον πλανήτη".
Νωρίτερα, ο Κλούνεϊ είχε δηλώσει ότι ελπίζει να προσελκύσει περισσότερη προσοχή στο θέμα και ότι είναι εντυπωσιασμένος από την προσωπική ενασχόληση του Μπαράκ Ομπάμα με αυτό. Ο ηθοποιός πρόσθεσε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα εντός τριών ή τεσσάρων μηνών «θα έχουμε μια πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή».

Πρόσφατα ο Κλούνεϊ είχε επισκεφθεί το Νότιο Κορντοφάν, μια επαρχία του Σουδάν που μαστίζεται από λιμό εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ του κυβερνητικού στρατού και των ανταρτών οι οποίοι επιδιώκουν την ένωση της περιοχής με το νεοσύστατο Νότιο Σουδάν. Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν διαπράττουν "εγκλήματα πολέμου" επειδή εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον αμάχων.





Πηγή: real.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...