Aυτό το αμάξι θα σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ επίγειας ταχύτητας

Με νορβηγικό πύραυλο θα προσπαθήσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ επίγειας ταχύτητας το βρετανικό «Λαγωνικό», ένα υπερηχητικό αυτοκίνητο, οι δημιουργοί του οποίου ευελπιστούν να πιάσουν τα 1.610 χλμ. την ώρα το 2016.
Το σημερινό ρεκόρ είναι 1.228 χλμ., το οποίο θα επιχειρήσουν να σπάσουν το 2015.



Το αυτοκίνητο θα τρέξει σε μία ειδικά διαμορφωμένη αποξηραμένη λίμνη στη Νότια Αφρική.

Οι κινητήρες της νορβηγικής εταιρείας Nammo χρησιμοποιούνται σε στρατιωτικούς πυραύλους και στο διαστημικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας του Διαστήματος, συγκεκριμένα στον πύραυλο «Αριάνη 5».

Η εταιρεία θα εξοπλίσει το «Λαγωνικό» με έναν πύραυλο-υβρίδιο, που χρησιμοποιεί μείγμα υγρών και στερεών προωθητικών καυσίμων.

Στις δοκιμές, ώς τώρα, οι Βρετανοί χρησιμοποιούσαν δικό τους κινητήρα, αλλά ζήτησαν τη βοήθεια των Νορβηγών όταν κατάλαβαν ότι το κόστος για να τον τελειοποιήσουν θα ήταν υπέρογκο, ενώ οι Σκανδιναβοί είχαν ήδη έτοιμη την τεχνολογία και μπορούσαν να συνεισφέρουν στο εγχείρημα. Η πρώτη διαδρομή του «Λαγωνικού» έγινε, με επιτυχία, στο Μάντσεστερ τον Οκτώβριο του 2012.

Για να χωρέσει η νέα μηχανή στο αυτοκίνητο, πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές και προσαρμογές του αμαξώματος ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία του οχήματος. Αυτό θα γίνει μετά τις πρώτες δοκιμές του νορβηγικού πυραύλου το 2014.

Πάντως, η νορβηγική εταιρεία δεν στοχεύει μόνο στο σπάσιμο του ρεκόρ επίγειας ταχύτητας, αλλά βλέπει αυτήν τη συνεργασία ως μια ευκαιρία να δοκιμάσει την τεχνολογία σε μικρού μεγέθους πυραύλους, με απώτερο σκοπό να μπορέσει να στείλει επιστημονικό εξοπλισμό στο Διάστημα από κέντρα εκτόξευσης που θα δημιουργηθούν στη Σκανδιναβία.







Πηγή: briefingnews.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...