Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το καρναβάλι Ρεθύμνου



Επί ποδός για τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής 6 Μαρτίου. Οι σαράντα δύο ομάδες που φέτος συμμετέχουν στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι διευθετούν τις τελευταίες λεπτομέρειες για μια γεμάτη κέφι παρουσίαση ενώ σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι ομάδες που διαθέτουν άρμα προκειμένου αυτό να είναι έτοιμο σε τέσσερις ημέρες.

Χθες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ της οργανωτικής επιτροπής του καρναβαλιού, των ομάδων αλλά και όλων των εμπλεκόμενων με τη διοργάνωση φορέων, ώστε να συντονίσουν τις δράσεις τους και να διασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τόσο των ίδιων των καρναβαλιστών όσο και των χιλιάδων επισκεπτών που αναμένεται να κατακλύσουν την πόλη στη διάρκεια του τριημέρου.

Άνδρες της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμεναρχείου, του ΚΤΕΛ, εθελοντές Σαμαρείτες και δημοτικοί αστυνομικοί, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Ανάπτυξης φροντίζουν να οργανωθούν και να συνεργαστούν για να διασφαλίσουν την αποτελεσματικότητα και φυσικά την ασφάλεια της διοργάνωσης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ από νωρίς το πρωί της Κυριακής. Τροχονόμοι θα βρίσκονται στους δρόμους προκειμένου να κατευθύνουν τους οδηγούς για τους χώρους όπου μπορούν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητα τους. Οι πρώτοι επισκέπτες θα μπορούν να παρκάρουν στο χώρο της μαρίνας αλλά και στις αυλές των σχολείων που διατίθενται εκείνη την ημέρα για στάθμευση. Στις έντεκα και μισή περίπου οι κεντρικοί δρόμοι αναμένεται να κλείσουν. Οι επισκέπτες που έρχονται από τα Χανιά θα μπορούν να σταθμεύουν στους χώρους στάθμευσης των κέντρων διασκέδασης σύμφωνα με τις υποδείξεις των ανδρών της Τροχαίας και στη συνέχεια με λεωφορεία του ΚΤΕΛ να μεταφέρονται στο κέντρο της πόλης.

Είκοσι πέντε ξενοδοχεία θα είναι ανοιχτά για να υποδεχτούν τους επισκέπτες που επέλεξαν το Ρέθυμνο για τις Απόκριες. Τα μηνύματα από τις κρατήσεις είναι ικανοποιητικά και το ενδιαφέρον έκδηλο από τους επισκέπτες των γειτονικών νομών ενώ υπάρχουν και οργανωμένα γκρουπ από την Αθήνα που έχουν ήδη φροντίσει για την διαμονή τους στην πόλη. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η κίνηση σε ό,τι αφορά τα ξενοδοχεία θα κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα ενώ για αύξηση των επισκεπτών την ημέρα του Καρναβαλιού κάνουν λόγο τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.


Κλιμάκιο ελέγχου για τις υπαίθριες ψησταριές



Τονωτική «ένεση» για τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής αναμένεται να αποτελέσει και η φετινή διοργάνωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού καθώς οι επαγγελματίες του κλάδου ευελπιστούν φέτος έστω και για λίγες μέρες να δουν τα μαγαζιά τους να γεμίζουν και τον τζίρο τους να ανεβαίνει. Ωστόσο οι ίδιοι εμφανίζονται προβληματισμένοι και ανήσυχοι, καθώς τις ημέρες αυτές, κάθε χρόνο, ανθεί στη πόλη του Ρεθύμνου το παρεμπόριο με υπαίθριες ψησταριές να φυτρώνουν σαν μανιτάρια σε κάθε γωνιά της πόλης.

Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχει επανειλημμένως επισημανθεί από τον κλάδο του Επισιτισμού, το Επιμελητήριο αλλά και τον δήμο Ρεθύμνου. Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εστίασης τονίζει: «Κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου και την Δημοτική Αστυνομία μικτό κλιμάκιο ελέγχου θα βγει στους δρόμους το Σάββατο και την Κυριακή για την πάταξη του φαινομένου των υπαίθριων ψησταριών. Θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις».



Έκκληση των καρναβαλιστών προς τους καταστηματάρχες

Οι καρναβαλιστές του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού με γραπτή ανακοίνωσή τους προς τους επαγγελματίες εστίασης και διασκέδασης, τους καλούν να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα προσφέροντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες και χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων τονίζουν: «Αγαπητοί φίλοι, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αποτελεί ως γνωστόν τη μεγαλύτερη και πλέον προβεβλημένη εκδήλωση της πόλης μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι επισκέπτες αυτών των ημερών αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές και διαφημιστές μας.

Η Οργανωτική Επιτροπή του καρναβαλιού και το σύνολο των καρναβαλιστών, απευθύνουν έκκληση προς όλους τους καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης, να κρατήσουν ψηλά τόσο τις παρεχόμενες υπηρεσίες όσο και την ποιότητα των προϊόντων τους. Κυρίως για το θέμα του αλκοόλ, που όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διασκέδασης, ειδικά τις ημέρες του καρναβαλιού, επισημαίνουμε τους κινδύνους που ενέχει η κατανάλωση προϊόντων μη ελεγμένης προελεύσεως. Παρακαλούμε τους καταστηματάρχες να ελέγχουν την προέλευση και την ποιότητα των ποτών, ώστε να μην παρατηρηθούν δυσάρεστες για την υγεία των επισκεπτών μας καταστάσεις.

Η πόλη μας έχει ανάγκη από κάθε προβολή που γίνεται από τους ευχαριστημένους επισκέπτες και κύριοι αποδέκτες αυτής είναι το σύνολο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων του Ρεθύμνου.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας κι ευχόμαστε σε όλους και όλες καλή δύναμη και καλό καρναβάλι».


Κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο οι καρναβαλικές εκδηλώσεις



Με αποκριάτικα πάρτι κάθε βράδυ συνεχίζονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο. Την Παρασκευή στις επτά το απόγευμα έχει προγραμματιστεί παραδοσιακή κρητική καντάδα από το Κέντρο Νέων Ρεθύμνου που θα ξεκινήσει από την πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στην παραδοσιακή καντάδα θα συμμετέχουν ριζίτες των πολιτιστικών συλλόγων Ελεύθερνας και Κούμων του δήμου Ρεθύμνου.

Μια πρόγευση της μεγάλης παρέλασης θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου με την καθιερωμένη πλέον νυχτερινή παρέλαση και την προσφώνηση-αντιφώνηση του Βασιλιά Καρνάβαλου έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Η νυχτερινή παρέλαση θα καταλήξει στην πλατεία Μικρασιατών. Την Κυριακή στις δύο το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση από την Καλλιθέα την οποία φέτος θα παρουσιάσει ο Γιώργος Σατσίδης μαζί με Ρεθεμνιώτες που γνωρίζουν τις ομάδες. Στις επτά το απόγευμα στην παραλία θα γίνει η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου.

Αναδημοσιευση Απο Ρεθεμνιωτικα Νεα
Πηγή: http://greecelands.blogspot.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...