"Ψινάκη γερά, πάρ' τους τα μυαλά"




«Μετά βαΐων και κλάδων» υποδέχτηκε ομάδα συμβασιούχων τη Δευτέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αθηναίων τον δημοτικό σύμβουλο και γνωστό μάνατζερ-τηλεστάρ Ηλία Ψινάκη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της νομίμοποίησης τους. 

Με το σύνθημα "Ηλία γερά, πάρ' τους τα μυαλά" οι αγανακτισμένοι δημοτικοί υπάλληλοι αποθέωσαν το «δικό τους» Ηλία και εκείνος με τη σειρά του  εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του στον αγώνα των συμβασιούχων που μένουν χωρίς δουλειά καθώς δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους. Έπειτα από την ένταση που επικράτησε στον χώρο και τους συγκεντρωμένους έξαλλους δημοτικούς υπαλλήλους ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης αναγκάστηκε να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,  με τους συμβασιούχους να επιμένουν να πιέζουν το Δήμαρχο να αποσύρει την απόφασή του και να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων. 


Σύσσωμη η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την υποστήριξη της στον αγώνα των συμβασιούχων, ενώ μάλιστα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μιχαλολιάκος, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, κάλεσε τους συμβασιούχος να προχωρήσουν σε κατάληψη!απόφαση του Δημάρχου, Γιώργου Καμίνη, θα γίνει νέος διαγωνισμός, μέσω ΑΣΕΠ, για νέες προσλήψεις.

Ο Ιδιος ωστόσο, με δήλωσή του καταδίκασε «την παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων του Δήμου, από ομάδα συμβασιούχων υπαλλήλων του, που διεκδικούν την νομιμοποίησή τους και μπήκαν σήμερα με τη βία στο δημαρχείο, προπηλακίζοντας συναδέλφους τους στην είσοδο και καταλαμβάνοντας την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου».

Στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «όλες οι προσπάθειες να βρεθεί κάποια συνεννόηση ώστε να ξεκινήσει η συνεδρίαση συνάντησαν την αδιαλλαξία των εκπροσώπων των συμβασιούχων».

Κάλεσε δε τους δημότες του δήμου Αθηναίων και τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να «καταδικάσουν με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις ενέργειες» που οδήγησαν στην αναγκαστική ματαίωση της διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Πηγή:protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...