Αρνούνται να απογραφούν στη Λαμία


Προβληματισμός κυριαρχεί στη Λαμία με την άρνηση των δημοτών να ανοίξουν την πόρτα τους στους απογραφείς, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αύριο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.


Ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Κοτρωνιάς κάνοντας έκκληση στον κόσμο να συνεργαστεί επισημαίνει:

''Στην προηγούμενη απογραφή του 2001 καταγράφηκαν 6.000 κλειστά διαμερίσματα στον δήμο μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί σημαντικό ποσό από την χρηματοδότηση που ξεπερνούσε τις 720.000€.
Κινδυνεύουμε και πάλι να χάσουμε πολλά χρήματα τα οποία θα πήγαιναν σε έργα που είναι χρήσιμα για τους δημότες. Δεν είναι δυνατόν να κρατάμε τις πόρτες μας κλειστές και να μην απογραφόμαστε στον τόπο όπου κατοικούμε. Ανοίγοντας τις πόρτες στους απογραφείς εξασφαλίζετε δικαιοσύνη, αλλά και το μέλλον των παιδιών σας''.

Ωστόσο το 20-25% των δημοτών εμμένει στην απόφαση να μην απογραφεί κυρίως γιατί δε θέλει να δώσει και να δηλώσει όλες τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία που ζητούνται, γιατί δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην πολιτεία.
Επίσης, γιατί επιλέγουν να απογραφούν στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, αλλά στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, θέλοντας να ενισχύσουν τα χωριά τους, αλλά και γιατί υπάρχει φόβος λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας.



stifora.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...