Στην ανακρίτρια ο έλληνας χάκερ φαινόμενο


Στην 24η τακτική ανακρίτρια θα οδηγηθεί αύριο ο 18χρονος έλληνας χάκερ που αναστάτωσε με τη δράση του την Ιντερπόλ και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν το νεαρό είναι η παραβίαση στοιχείων υπολογιστή, η απάτη με υπολογιστή, η πλαστογραφία και παράβαση των νόμων περί όπλων, περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και η προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Ο 18χρονος από το Μπραχάμι όπως αποκάλυψε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είχε αναπτύξει πολύπλοκες μεθόδους, δικό του λογισμικό και μια σειρά τρόπων επίθεσης. Υποκλέπτοντας προσωπικά στοιχεία αποκτούσε πρόσβαση σε πιστωτικές κάρτες και με μέρος των χρημάτων που αποσπούσε, τα επένδυε σε μετοχές, «δουλεύοντας» γύρω στις 15 ώρες την ημέρα, ενώ η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του όταν ο ίδιος σε μια στιγμή απροσεξίας, προδόθηκε από το ηλεκτρονικό του ίχνος που αντιστοιχούσε στη σύνδεσή του στο ίντερνετ.

Η μητέρα του ωστόσο,την οποία και συντηρούσε, ισχυρίζεται ότι δε γνώριζε τίποτα για τις παράνομες δραστηριότητες του γιού της, ενώ ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς ότι συχνά της έδινα χρήματα.

Πάντως σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, μεταξύ άλλων βρέθηκαν 8.000 ευρώ, επιταγές αξίας περίπου 20.000 ευρώ, μετοχές διαφόρων εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο, 130 πιστωτικές κάρτες, οι 125 από τις οποίες ήταν χωρίς εγγραφή στο μαγνητικό τους πεδίο, έτοιμες για χρήση, που περιέχουν στοιχεία λογαριασμών φυσικών προσώπων που δεν έχουν καμία σχέση με τον 18χρονο.

Επίσης, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, τρεις εξωτερικοί φορητοί σκληροί δίσκοι, μία φορητή συσκευή μνήμης, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων και δύο αεροβόλα πιστόλια, μία συσκευή αντιγραφής-ηλεκτρονικός καρταναγνώστης, μία αντιασφυξιογόνα μάσκα χημικών, μία νάιλον συσκευασία με οκτώ κομμένα φυσίγγια από τα οποία είχε αφαιρεθεί η πυρίτιδα και είχε τοποθετηθεί σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και πλήθος έντυπου υλικού που αποδείκνυε διεθνώς την παράνομη δράση του σε διάφορες μορφές διαδικτυακής παραβατικότητας.

Παράλληλα, σε διεθνή συνεργασία το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξετάζει τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις που αφορούν σε διαδικτυακές επιθέσεις, όπως παραβιάσεις τραπεζικών λογαριασμών μέσω του e-banking, λογαριασμών paypal, λογαριασμών Twitter, Facebook και λοιπών διαδικτυακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αναμένονται στην Αθήνα και άνθρωποι του FBI ώστε να μιλήσουν μαζί του.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως για το νεαρό χάκερ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλές εταιρίες και οργανισμοί παγκοσμίος, καθώς θεωρείται φαινόμενο.

stifora.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...