Πόσο μας κόστισε το σούσι του σοσιαλιστή;


Σήμερα θέλω να γίνω “λαϊκίστρια”. Θέλω να μάθω πόσο στοίχισε στον Ελληνα φορολογούμενο το σούσι του πρωθυπουργού στο πανάκριβο εστιατόριο “Zuma” του Λονδίνου, την παραμονή της συνάντησης του με τον Γιουνγκέρ στο Λουξεμβούργο, σε μια στιγμή που παιζόταν η 5η δόση του δανείου και η χώρα κινδύνευε να μην έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, όπως ο ίδιος ο Γιώργος Παπακωνσταντινου δήλωσε. Έγινε γνωστό από δύο εφημερίδες (Ελευθεροτυπία, Δημοκρατία) προκάλεσε ποικίλα σχόλια αλλά καμία απάντηση δεν υπήρξε από το Μαξίμου.


Το ξαναθυμήθηκα σοκαρισμένη από τη λαίλαπα των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που οδηγούν στην εξαθλίωση και πάλι τους αδύναμους. Θέλω να μάθω πόσο στοίχισαν τα καύσιμα, τα τέλη για την προσγείωση, παραμονή και απογείωση σε ένα από τα ακριβότερα αεροδρόμια του κόσμου, το κόστος από τις διανυκτερεύσεις των αστυνομικών και των άλλων συνεργατών στο Λονδίνο, τα έξοδα (διανυκτέρευσης, εστίασης κλπ) του πληρώματος του κυβερνητικού αεροσκάφους.

Όταν ήταν πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής, ένα καλοκαίρι πήγε να βρει την οικογένεια του στο νησί που παραθέριζε με στρατιωτικό ελικόπτερο. Δέχθηκε επίθεση από τα ΜΜΕ. Πολύ σωστά. Ας έπαιρνε το πλοίο της γραμμής. Το έκανε τα επόμενα Σαββατοκύριακα.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με την καμαριέρα που κατήγγειλε τον Στρος Καν για βιασμό στην πανάκριβη σουίτα του στο Sofitel, το ΔΝΤ εξέδωσε ανακοίνωση ότι το ταξίδι ήταν ιδιωτικό και ότι το Ταμείο καλύπτει ένα συγκεκριμένο κόστος για τα δωμάτια των ξενοδοχείων, όπου μπορούν να μένουν τα στελέχη του στις επαγγελματικές μετακινήσεις τους. Το ΔΝΤ αντέδρασε στην λογική ότι δεν μπορεί να στέλνει μήνυμα σπατάλης την ώρα που διαχειρίζεται τα δισεκ. των κρατών- μελών και επιχειρεί να “σώσει” χώρες που βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας.

Θέμα δημιουργήθηκε και με τις σπατάλες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ενώ δίνει μαθήματα “νοικοκυροσύνης” στις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, οι Επίτροποι κάνουν πολυτελείς μετακινήσεις με ιδιωτικές πτήσεις κλπ.

Αλλοίμονο στους λαούς!

Όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου συζητάει τον κεφαλικό φόρο για τον συνταξιούχο και τον μισθωτό των 500 ευρώ και με τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου στην ουσία αφαιρεί ένα με δύο μισθούς από τον κάθε εργαζόμενο, και ο πολίτης πρέπει να έχει τη στοιχειώδη απαίτηση να σταματήσουν οι κρατικές σπατάλες και πρώτος να δώσει το καλό παράδειγμα ο πρωθυπουργός.

Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, ναι, είμαι “λαϊκίστρια”. Σε μια τόσο μεγάλη κρίση και με ένα Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα – θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων όλα παίρνουν διαφορετικές διαστάσεις. Ακόμη και το σούσι του πρωθυπουργού στο Λονδίνο…


stifora.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...