Πώς "βλέπουν" οι γυναίκες τους άνδρες με μούσι

Το μούσι προσθέτει αρρενωπότητα και αγριάδα; Στο ερώτημα αυτό προσπάθησαν να απαντήσουν ερευνητές από τον Καναδά, οι οποίοι φωτογράφησαν άνδρες με μούσι και στη συνέχεια τους φωτογράφησαν ξυρισμένους.

Και στις 2 φωτογραφήσεις οι άνδρες πήραν τρεις εκφράσεις: μία χαρούμενη, μία ουδέτερη και μια θυμωμένη. Στη συνέχεια έδειξαν τις φωτογραφίες σε ένα δείγμα 300 ανδρών και γυναικών και τους ζήτησαν να τις σχολιάσουν. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι αξύριστοι φάνηκαν πιο επιθετικοί σε σχέση με τους ξυρισμένους.Η καναδική μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Behavioral Ecology», ενώ μία παρόμοια μελέτη έγινε και από το πανεπιστήμιο Northumbria στο Newcastle της Αγγλίας και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Personality and Individual Differences». Οι Βρετανοί επιστήμονες με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, επεξεργάστηκαν φωτογραφίες ανδρών, προσθέτοντας μούσι σε πέντε στάδια. Από εντελώς ξυρισμένοι μέχρι μακριά γενειάδα.

Στη συνέχεια ζήτησαν από 60 γυναίκες να αξιολογήσουν τις φωτογραφίες. Το συμπέρασμα ήταν το ίδιο. Όσοι είχαν μεγάλη γενειάδα γίνονταν αντιληπτοί ως πιο επιθετικοί, άγριοι αλλά και αρρενωποί.

Από τις γυναίκες ζητήθηκε να αξιολογήσουν την κοινωνική θέση αυτών των ανδρών. Οι γυναίκες βασιζόμενες στις φωτογραφίες κατάταξαν τους άνδρες με το περιποιημένο μούσι, στις υψηλές θέσεις της κλίμακας του κοινωνικού status.Πηγή: onmed.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...