Απαγόρευση Του Playstation 3 Στην Ευρώπη



Η LG κέρδισε την αγωγή απέναντι στη Sony. Το Playstation 3 απειλείται πλέον σοβαρά. Οι τελωνειακοί υπάλληλοι της Ευρώπης έλαβαν εντολή να κατάσχουν οποιεσδήποτε αποστολές Playstation 3 εισέρχονται στην ήπειρό μας, μετά από την νικηφόρα διαμάχη σχετικά με τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας που κέρδισε η LG απέναντι στη Sony.

Η Κορεάτικη εταιρεία, είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα προς την Sony με την κατηγορία ότι η τελευταία αντέγραψε την τεχνολογία της LG για την αναπαραγωγή των δίσκων Blu-ray. Tο δικαστήριο της Χάγης δικαίωσε πριν από λίγες ώρες την απόφασή της.


Η ποινή αυτή θα ισχύσει για 10 ημέρες, με την LG να μπορεί να καταθέσει πρόταση επέκτασης της ποινής και την Sony να μπορεί αντίστοιχα να καταθέσει έφεση για την ανάκλησή της. Η Sony εισάγει στην Ευρώπη περίπου 100.000 Playstation 3 ανά εβδομάδα, οπότε προς το παρόν υπάρχει απόθεμα με το οποίο οι καταναλωτές «την βγάζουν» για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες.



Οι δύο εταιρείες έχουν πολλά προηγούμενα, καθώς πέραν της παραπάνω υπόθεσης εκκρεμούν άλλες έξι, που έχουν επίσης να κάνουν με δικαιώματα κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας. Σε μία από τις άλλες υποθέσεις, η Sony επιχειρεί να διακόψει την κυκλοφορία των smartphones της LG στην Αμερική.



Προς το παρόν, έχει ήδη απαγορευθεί η είσοδος στην Ευρώπη για δεκάδες χιλιάδες Playstation 3. Μένει να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια της δικαστικής διαμάχης, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η LG μπορεί να βάλει κι άλλο το μαχαίρι στο κόκαλο, ζητώντας από την Sony αποζημίωση για τα Playstation 3 που έχει πουλήσει έως τώρα, κάτι που σε περίπτωση δικαίωσης θα της αποφέρει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ.



Για το μεγάλο αυτό ζήτημα, οι δύο εταιρείες δεν έχουν δηλώσει προς το παρόν κάτι επίσημο.
Πηγή:http://inargolida.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...