"Ξέπλυμα" πλαστών χαρτονομισμάτων στις εκκλησίες

Πονοκέφαλος έχει πιάσει τις εκκλησιαστικές αρχές της Φθιώτιδας από τα αυξανόμενα κρούσματα πλαστών χαρτονομισμάτων που εντοπίζονται στις εκκλησίες της περιοχής. Επιτήδειοι δίνουν 20ευρα και 50ευρα στους δίσκους, παίρνοντας πίσω ρέστα σε... κέρματα. Έτσι ουσιαστικά «ξεπλένουν» τα χρήματα αυτά και μεταθέτουν στην εκκλησία το πρόβλημα της πλαστότητας, αποκομίζοντας τα κέρδη από τα ρέστα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, το πρόβλημα έχει πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις που ένας ιερέας βγήκε στην Ωραία Πύλη και έκανε έκκληση στο ποίμνιο να προσέχει και να μην ρίχνει πλαστά χαρτονομίσματα, γιατί τα κρούσματα είναι πολλά. Επίτροπος έλεγε μάλιστα ότι θα οι ιερωμένοι κινδυνεύουν να βρουν τον μπελά τους, γιατί το κακό έχει παραγίνει και το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην περιοχή.

Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες οι εκκλησίες είναι γεμάτες από κόσμο και έτσι ξεφορτώνονται τα πλαστά χαρτονομίσματα, ρίχνοντάς τα στο παγκάρι ή και στο δίσκο της εκκλησίας με το πρόσχημα ότι δεν έχουν ψιλά και απαιτώντας να πάρουν ρέστα. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, κανείς δεν είναι σε θέση εκείνη την ώρα να ελέγξει την γνησιότητα των χαρτονομισμάτων...









sfinaki.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...