Ποιο περιοδικό "κράζει" η Μελέτη;

Της Ελεονώρας Μελέτη,
Και εκεί που ξεφύλλιζα τα περιοδικά, είδα το κείμενο. Ποιο κείμενο; Το κείμενο «υπόδειγμα βλακείας, κενότητας και ματαιοδοξίας».

Τίτλος : «Βρείτε τον πλούσιο των ονείρων σας στη Μύκονο και πως να τον κατακτήσετε».
Μένω με το στόμα ανοιχτό. Βλέπω φωτογραφίες γόνων γνωστών οικογενειών της Αθήνας και δίπλα λεζάντες με οδηγίες για το που θα τους εντοπίσει η υποψήφια νύφη αλλά και tips για το πως θα τον κατακτήσει.

Πρώτη αντίδραση: Τάση για εμετό. Κάνω υπομονή και ξεκινάω να διαβάζω. Και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Πρόκειται για ένα πραγματικό εγχειρίδιο που απευθύνεται σε διψασμένα για χρήμα και δόξα κοριτσάκια που μην έχοντας καμία αυταξία και προσωπική αξιοπρέπεια, ποντάρουν τις ελπίδες τους για ένα ένδοξο μέλλον απαλλαγμένο από ευθύνες και προβλήματα, στον έρωτα ενός από τους ακόμα εργένηδες πλούσιους της κοσμικής Αθήνας.

Το κείμενο με γλαφυρές λεπτομέρειες περιγράφει το πως θα είναι εξωτερικά και εσωτερικά η υποψήφια κυνηγός προτρέποντας της να φοράει σέξι μικροσποπικά μαγιό, να έχει ελαφρύ αλλά φυσικό μακιγιάζ ακόμα και στην παραλία, να δείχνει δυναμισμό αλλά με μέτρο, να μην προβαίνει σε πράξεις που θα προσβάλουν τον πλούσιο συνοδό όπως κουτσομπολιό, ποτό και ξέφρενη διασκέδαση, να το παίζει χαμηλών τόνων, να μην δείχνει να εντυπωσιάζεται από τα πλούτη και τη χλιδή, να μην μαρτυρά ότι βρίσκεται στην αναζήτηση γαμπρού. Αντιθέτως, τονίζει ο άμυαλος συντάκτης που πιστεύω ακράδαντα ότι είναι γυναίκα, πως η κοπελιά πρέπει να δείχνει ότι έχει έντονη προσωπικότητα, πως είναι ανεξάρτητη αλλά και πάντα πρόθυμη να συνοδεύσει όπου χρειάζεται τον κοσμικό εργένη και να είναι σε θέση να στέκεται στο ύψος όλων των περιστάσεων. Ακολουθεί λίστα με στεγνό «δόσιμο» των ονομάτων νέων ανδρών που θεωρούνται κελεπούρια αλλά και φωτογραφίες αυτών για να μπορεί η κίτσα να τους αναγνωρίσει όταν θα τους δει να βγαίνουν από τα σκάφη και τις θαλαμηγούς, ή όταν θα λιάζουν τα κορμιά τους στις παραλίες της Μυκόνου και όταν θα βολτάρουν στα πιο ιν στέκια του νησιού. Οι οδηγίες τελειώνουν με το dress code που απαγορεύει τα ψηλά τακούνια, επιβάλει τα αέρινα παρεώ, επισημαίνει τη σημασία του σωστού μακιγιάζ και επιβραβεύει τη λιτότητα και τη φινέτσα.

Περιττό να σας πω πως το αφιέρωμα –σοκ στις οδηγίες εκπόρνευσής ήταν τετρασέλιδο.

Και αναρωτιέμαι τόσο καιρό, γιατί τις σπάνιες φορές που πηγαίνω σε κοσμοπολίτικα νησιά για να χαλαρώσω στις παραλίες , εισπράττω γύρω μου ένα άγχος, μία υποβόσκουσα βαβούρα, μια αναστάτωση που προκαλείται από πανομοιότυπα ντυμένα ή μάλλον γδυμένα κοριτσάκια, που έχουν κυριολεκτικά τον ακάθιστο και πάνε πάνω κάτω με τα μαγιό χωμένα στον πωπώ, προκειμένου να τις προσέξει το στοχευόμενο κελεπούρι.

Να λοιπόν η απάντηση. Γιατί υπάρχουν επικίνδυνοι τύποι που τιτλοφορούνται δημοσιογράφοι, και εργάζονται σε εξίσου επικίνδυνα έντυπα τα οποία ωστόσο έχουν έστω και την απειροελάχιστη δύναμη να διαμορφώσουν άποψη. Και ποια είναι αυτή η άποψη; Ότι μία κοπέλα έχει υπόσταση και οντότητα όταν ψωνίζεται σε παραλίες βάζοντας στο μάτι πλούσιους γόνους, και πως κατάλληλος σύντροφος είναι αυτός που έχει θαλαμηγό, πάει Μύκονο, έχει φράγκα και κυκλοφορεί με σταρελτίτσες.

Αυτό το πρότυπο προβάλλουν, και τέτοιου τύπου ανθρώπους διαμορφώνουν κάτι τέτοια άθλια κατασκευάσματα.

Και πραγματικά μου κάνει εντύπωση πως κάποιος από όλους εκείνους τους πλούσιους τύπους που αναφέρονται στο δημοσίευμα, -οι οποίοι πραγματικά έχουν τη δική τους ιστορία κυρίως στον χώρο της ναυτιλίας,- δεν έχει ακόμα αντιδράσει και κινηθεί κατά τέτοιων δημοσιευμάτων προκειμένου να προστατέψουν το προφίλ και την εικόνα τους.

Και αν θέλετε τη δική μου άποψη, γιατί καλώς ή κακώς, κινούμαι από μικρή σε έναν κύκλο με πολλούς τέτοιους αντίστοιχους ανθρώπους, υπάρχει μία σημαντική και άκρως απαραίτητη παρατήρηση που δεν περιέχεται στο δημοσίευμα.

Οι γόνοι των πλούσιων οικογενειών, κοινώς οι περιζήτητοι εργένηδες, κάτι κοριτσάκια σαν και αυτά που περιγράφει το δημοσίευμα , τα έχουν για να περνούν την ώρα τους μέχρι να βρεθεί το επόμενο. Διότι για σχέση μακράς διαρκείας, με βάθος και προοπτικές όπως λεει και ένας δικός μου αγαπημένος, σίγουρα δεν θα αναζητήσουν τον έρωτα πίσω από μικροσκοπικά μαγιό δήθεν δυναμικών γυναικών που φωνάζουν από μακριά πόσο απεγνωσμένα απελπισμένες είναι για αποκατάσταση.


stifora.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fail! Τσίου...